Stravenky využívají každý den více než 50 miliónů   příjemců ve více než 42 zemích světa 

STRAVENKOVÝ SYSTÉM JAKO EFEKTIVNÍ NÁSTROJ
OVLIVŇUJÍCÍ TRH PRÁCE A EKONOMIKU POHOSTINSTVÍ

Vliv pravidelného stravování na produktivitu zaměstnanců si začali podnikatelé uvědomovat již dříve. V Čechách patří k průkopníkům Tomáš Baťa, který budoval firemní kantýny s levným a kvalitním jídlem od počátků svého podnikání, stejně jako průkopníci automobilového průmyslu Laurin a Klement v Mladé Boleslavi. V 90. letech minulého století vznikla i v Čechách potřeba firem zajistit zaměstnancům obdobný komfort, jaký nabízejí závodní kantýny velikých podniků. U firem, které si závodní stravování s ohledem na svoji velikost nebo typ provozu nemohou dovolit, tuto roli začal plnit daňově zvýhodněný stravenkový systém, díky němuž zaměstnavatel dokáže zaměstnanci poskytnout účelový příspěvek na stravu.

TVRZENÍ UŽIVATELŮ STRAVENEK

(PPM Factum pro AMSP, 2014,2018)